?איך לבחור מועדון קרוספיט
- יחס חניכה גבוה, אידיאלי לספורט כגון קרוספיט, בעל רמה טכנית גבוהה ותרגילים בעלי סיכון פציעה, לא יותר מ10 מתאמנים פר מאמן, ועדיף פחות מ8.
- נגישות ללו״ז שלך ( שעות, מיקום, מקלחת בדרך לעבודה למתאמני בוקר, פתוח בסופ״ש/חגים? וכו’) נגישות היא פקטור עיקרי בהתמדה!
- הליך הלימוד(האם יש סדנת יסודות? האם היא מתבצעת בקבוצה ענקית או במתכונת 1 על 1? האם יש תכנית אימון מדורגת לפי נסיון אימונים או שיש מצב שתבצע תרגילים שאנים מתאימים לך עדיין? וכו’). תדאג לבנות את הבסיס בצורה הטובה ביותר!
- נסיון ואיכות המאמנים, האם בעלי נסיון הדרכת קרוספיט של 5+ שנים? או של כמה חודשים בלבד? האם בעלי לימודי המשך (הסמכות שונות, תארים רלונטיים בתחום) פה דווקא לא הייתי מחפש הרבה הסמכות של קרוספיט אלא דווקא קורסי מאמנים מעבר לחדר כושר, כגון מאמני הרמת משקולות, או תארים אקדמיים כגון פיזיוטרפיה, פיזיולוגית המאמץ ולא הסמכות סופ״ש של קרוספיט, אם כי הן עדיפות על כלום.
- תוכניות עזר, האם יש: יוגה, הרמת משקולות, גימנסטיקס, אנדורנס, תנועה, פאוורליפטינג/כח, שחיה, אומנויות לחימה/קמ״ג וכו׳ יבוא היום שבו תרצה להרחיב את האופקים מעבר לקרוספיט הבסיסי או לתת דגש לנקודות חלשות, האם יש לך את האפשרות לעשות זאת?
- חיבור אישי, כל מועדון בעל אופי וסגנון שונה, ושם דגש על דברים שונים, חלקם דוגלים בקרוספיט הספורט, אחרים מתמחים בכושר גופני ובריאות לכלל, ואחרים בכלל נותנים יותר ניחוח של תנועה וגימנסטיקס לעומת כאלה שמדגישים יותר ברזלים וכח. אבל מה שחשוב לזכור זה שאופי קהילתי קשור ישירות לכיף מוטיבציה והתמדה באימונים, ככלל אצבע חפש מקום קטן עם לב ענק על פני נוצץ ותעשייתי שלא יזכרו בו את השם שלך, כמובן שיש יוצאים מן הכלל.
- והדבר הכי חשוב זה הגישה שלך כמתאמן, תנהג באחריות ובסבלנות, אל תקדים את המאוחר, תשקיע בבסיס לפני שאתה ממהר לעשות דברים “מגניבים” שהטכניקה/כושר בסיס שלך לא מוכנים אליהם עדיין, והכי חשוב, תהנה מהדרך.
- בהצלחה בהמשך!